Οκτώ στους δέκα ενήλικους καποία στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν "πόνο στη μέση". Είναι ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό σύμπτωμα το οποίο στην καλύτερη περίπτωση περιορίζει της καθημερινές δραστηριότητες ενός ατόμου. Πολλές φορές οσφυαλγία συνοδεύεται απο ισχιαλγία, δηλαδή επεκτείνεται ο πόνος κατά μήκος του μηρού, της κνήμης, φθάνοντας μεχρι τα δάκτυλα του ποδιού. Συχνό επίσης είναι το μούδιασμα των δαχτύλων.
Μορφές οσφυαλγίας:
- Οξεία , διάρκεια μέχρι έξι εβδομάδες
- Υποξεία , διάρκεια απο έξι μέχρι δώδεκα εβδομάδες
- Χρόνια , διάρκεια μεγαλύτερη απο δώδεκα εβδομάδες
Διάγνωση:
Σχεδόν πάντα απαιτείται ακτινογραφία οσφυϊκής μοίρας , από εκεί και πέρα ο γιατρός θα κρίνει αν χρειάζεται ο περαιτέρω έλεγχος με αξονική ή μαγνητική τομογραφία , εξετάσης αίματος , ούρων , σπινθηρογράφημα .

Φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση οσφυαλγίας:
Ο κύριος στόχος μας στην οσφυαλγία είναι να αφαιρέσουμε τον πόνο δίχως φαρμακευτική αγωγή .
Από τη στιγμή που ο πόνος θα αρχίσει να εξασθενεί, συνιστάται η ήπια φυσική άσκηση και η εκτέλεση ασκήσεων ενδυνάμωσης και διάτασης της ράχης.
Human Tecar® θεραπεία με ειδικές τεχνικές κινητοποίησης, στην πάθηση αυτή έχει αποδειχτεί αποτελεσματικότερη και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, όπως συμβαίνει κατά τη φαρμακευτική θεραπεία, αλλά ικανή να εγγυηθεί αποτελέσματα διαρκείας.
Θεραπέια:

Λήψη αναλγητικών, αντιφλεγμονωδών και μυοχαλαροτικών φαρμάκων , εφαρμογή φυσικοθεραπείας και ειδικών ασκήσεων (κινησιοθεραπεία) Χρήση ειδικής ζώνης οσφύος,ενέσεις, κορτιζόνης και αν απαιτείται χειρουργική επέμβαση.