Για απόλυτη εχεμύθεια, μπορείτε να μας αφήσετε το μήνυμα σας στο τηλέφωνο 6996880000 ή στο email info@bioenergiacenter.gr και ο Ιατρός θα επικοινωνήσει μαζί σας, για να σας λύσει κάθε σχετική απορία.  

Πιστοποίηση.  Η θεραπεία με Χαμηλής Έντασης Κρουστικών Κυμάτων περιλαμβάνεται στις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU) ως θεραπεία πρώτης γραμμής για τη στυτική δυσλειτουργία. Η μέθοδος τελεί υπό έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σε κάθε άνδρα μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή να μην μπορεί να αποδώσει όπως η περίσταση το απαιτεί και αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολικό άγχος μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, κούραση και όχι μόνο………….
Η στύση είναι ένα αγγειακό φαινόμενο, αφού χαρακτηρίζεται από αύξηση της ροής του αίματος στα σηραγγώδη σώματα έτσι ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σκληρότητα για διείσδυση.
Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η επαναλαμβανόμενη αδυναμία έναρξης και διατήρησης της στύσης του πέους, επαρκής για διείσδυση και ικανής για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης σεξουαλικής επαφής.
Τα προβλήματα της στύσης από τη μέση ηλικία και μετά, κάνουν πιο συχνά την εμφάνισή τους με βάση την οργανική αιτιολογία. Τα  αγγειακά προβλήματα λόγω βλαβών στο αγγειακό δίκτυο του πέους, όχι μόνο μειώνουν τη φυσιολογική ροή του αίματος αλλά δημιουργούν και αδυναμία εγκλωβισμού του αίματος μέσα στα σηραγγώδη σώματα
.    
 
Επισημάνουμε ότι η θεραπεία έχει ένδειξη σε ασθενείς που το πρόβλημα της στύσης έχει αγγειακή αιτιολογία και σαν αποτέλεσμα μας εξασφαλίζει την αύξηση της αιματικής ροής στα σηραγγώδη σώματα κατά την έναρξη , διάρκεια και διατήρηση της στύσης. Μέχρι σήμερα, οι θεραπευτικές επιλογές για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας αντιμετώπιζαν περιστασιακά μόνο το σύμπτωμα, αλλά όχι την αιτία. Τα κρουστικά κύματα δίνουν οριστική λύση στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ανώδυνα και χωρίς φάρμακα .Η πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας με κρουστικά κύματα (shock wave therapy), ουσιαστικά χαρίζει στο πέος “καινούργια αγγεία” ώστε να μπορεί να δημιουργήσει και να διατηρήσει μια καλύτερη στύση. Βασίζεται σε αντίστοιχη θεραπεία για την ισχαιμία του μυοκαρδίου της καρδίας, προκαλώντας αγγειογένεση, δηλαδή ανάπτυξη νέων αγγειακών κλάδων. 

Ενδείξεις Θεραπείας

  • Ήπια-μέτρια στυτική δυσλειτουργία
  • Μη ανταπόκριση σε φάρμακα για τη στύση
  • Αντένδειξη λήψης φαρμάκων για τη στύση (λήψη νιτρωδών σκευασμάτων)
  • Κακή ανοχή, έντονες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων για τη στύση
  • Μη επιθυμία του ατόμου να λαμβάνει συνεχώς φάρμακα

Πως εφαρμόζεται η θεραπεία και πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν.
 
Το Κέντρο φυσικοθεραπείας Bioenergia συνεργάζεται με τον ιατρό χειρούργο ουρολόγο, αν κριθεί απαραίτητο θα πραγματοποιηθούν όλες οι σχετικές εξετάσεις για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Ο μέσος όρος των συνεδριών κυμαίνεται από 8 έως 12. Ο χρόνος θεραπείας είναι περίπου 30 με 40 λεπτά σε διάστημα 9 εβδομάδων. Είναι εντελώς ανώδυνη και, το κυριότερο, δεν έχει παρενέργειες. Τα κρουστικά κύματα αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας ανώδυνα, με ασφάλεια και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο πλέον έγκριτο διεθνές ουρολογικό περιοδικό, το «European Urology» (Vardi Y, et al. European Urology, 58, 243-248, 2010), στους ασθενείς που υποβλήθηκαν στη θεραπεία παρατηρήθηκε αύξηση της ροής του αίματος στο πέος κατά 140% και στο ειδικό ερωτηματολόγιο της στυτικής λειτουργίας (IIEF-ED) κατά 55%. Το 80% των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη διέκοψε τη λήψη φαρμάκων για τη στύση μετά τη θεραπεία, αφού το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Ακόμα και οι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή στυτική δυσλειτουργία με συνυπάρχουσες παθήσεις, όπως σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, αγγειοπάθεια, και δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα ωφελούνται από τα κρουστικά κύματα. Ακόμα κι αν δεν θεραπευτούν πλήρως, θα δουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τη φαρμακευτική αγωγή.
Το πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι έχει μόνιμο θεραπευτικό χαρακτήρα, είναι τελείως ανώδυνη, μη επεμβατική και χωρίς καμία παρενέργεια. Η μέθοδος αυτή αποτελεί ότι νεότερο στην θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Η τεχνική αυτή βασίζεται στην θεωρία της νεοαγγειογέννησης, σύμφωνα με την οποία ο τραυματισμός ενός αγγείου οδηγεί στην ενεργοποίηση ενός μηχανισμού, για την δημιουργία νέων αγγείων, για την «παράκαμψη» του προβλήματος. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια στην καρδιοχειρουργική, ενώ στην ανδρολογία έχει βρει τον δρόμο της τα τελευταία 4-5 χρόνια με μεγάλη επιτυχία, πάντα σε συγκεκριμένους ασθενείς για τους οποίους υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις, όπως εξάλλου σε όλη την ιατρική πράξη.
Στην περίπτωση που το αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας δεν είναι αγγειακού τύπου οι θεραπείες δεν θα πραγματοποιηθούν. Τι είναι η νέα μέθοδος των κρουστικών κυμάτων; Μέχρι σήμερα, οι θεραπευτικές επιλογές για την καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας αντιμετώπιζαν περιστασιακά μόνο το σύμπτωμα, αλλά όχι την αιτία, δηλαδή τη μείωση της ροής του αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους. Με τη νέα θεραπευτική μέθοδο φαίνεται να γίνεται εφικτή πλέον η θεραπεία της πάθησης, αφού τα κρουστικά κύματα προκαλούν επαναγγείωση του πέους,έτσι αναπτύσσεται νέο δίκτυο αγγείων που θεραπεύει την αγγειακή ανεπάρκεια του πέους και τη στυτική δυσλειτουργία του ασθενούς. Έχουμε, λοιπόν, για πρώτη φορά στη διάθεσή μας μια μέθοδο εύκολη, γρήγορη, ασφαλή και ανώδυνη, που μπορεί να δώσει οριστική λύση στον άνδρα με στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας.

Διαφορές μεταξύ φαρμακευτικής αγωγής για στυτική δυσλειτουργλία  και κρουστικών κυμάτων PiezoWave® :

Κρουστικά κύματα 
PiezoWave®
Δημιουργεί νέα αιμοφόρα αγγεία για να αυξήσει την αιμάτωση του πέους
Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια
Αυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητα
Κόστος καταβαλλόμενο μια φορά, όφελος που διαρκεί
Καμία παρενέργεια, ανώδυνη, μη επεμβατική
Διορθώνει το αίτιο
Κατάλληλη για καρδιοπαθείς
Κανένας χρονικός περιορισμός

Φάρμακα – αναστολείς PDE-5
Διαστέλλουν παροδικά τα υπάρχοντα αγγεία για να αυξήσουν την αιμάτωση του πέους
Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από μερικές ώρες έως 1,5 ημέρα
Μη αυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητα λόγω της ανάγκης λήψης φαρμάκου
Υψηλό κόστος ανά ερωτική συνεύρεση, που αθροίζεται σωρευτικά
Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ζάλη, χαμηλή πίεση, πονοκέφαλος, καύσος στομάχου, διαταραχές όρασης, κώφωση
Αντιμετωπίζει το αποτέλεσμα
Μη κατάλληλη για καρδιοπαθείς που λαμβάνουν νιτρώδη σκευάσματα
Η σεξουαλική δραστηριότητα θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την έναρξη δράσης του φαρμάκου  

 

Θεραπεία στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα

H θεραπεία με κρουστικά κύματα είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης στυτικών προβλημάτων που οφείλονται σε αγγειακά αίτια, η μόνη που στοχεύει στο αίτιο κι όχι στο σύμπτωμα και δίνει οριστική λύση στα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ανώδυνα και χωρίς φάρμακα.


Εφαρμογή PiezoWave® (Κρουστικά κύματα)

Εφαρμογή κεφαλής Linear PiezoWave® για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.