DOC Σύστημα 3D αποσυμπίεσης αυχενικής - οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης.

Πατενταρισμένη αμερικάνικη καινοτόμα τεχνολογία για την αποκατάσταση αυχενικής και οσφυϊκής μοίρας σπονδυλικής στήλης μέσο αποσυμπίεσης.


Doc-Αποσυμπιεσμένη Σπονδυλικής Στήλης

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο πάσχουν από οσφυαλγία και αυχεναλγία λόγω κήλης ή προβολής του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Παλαιότερα, η λύση για τις παθήσεις του μεσοσπονδυλίου δίσκου ήταν η φαρμακευτική αγωγή, η αποχή από τη σωματική άσκηση και η παραπομπή σε φυσικοθεραπεία. Εάν ο ασθενής δεν παρουσίαζε βελτίωση, θα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή απλώς να συνηθίσει να ζει με αυτό το πρόβλημα. Τώρα πια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες μιας ομάδας κορυφαίων ιατρών και μηχανικών ιατρικών οργάνων υπάρχει μια εναλλακτική λύση για τέτοιου είδους παθήσεις,: η  Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου. Η θεραπεία αυτή είναι μια αποτελεσματική, απόλυτα ασφαλής και οικονομική. Η Αποσυμπίεση δεν υπόσχεται μόνο να ανακουφίσει τον πόνο, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο ποσοστό των ασθενών να ακολουθήσει έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής

Κλινικές ενδείξεις για την Θεραπεία Αποσυμπίεσης Σπονδυλικής Στήλης

1. Αυχεναλγία ή Οσφυαλγία από πρόπτωση, προβολή ή κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και πίεση νευρικής ρίζας
2. Δισκογενής πόνος, λόγω αρθρίτιδας κι εκφύλισης του δίσκου
3. Αρθρικός πόνος, λόγω ανωμαλιών αρθρώσεων Facet
4. Εκφυλιστική σπόνδυλο-αρθροπάθεια
5. Μειωμένη κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης
6. Πόνος λόγω σπονδυλόλυσης/ ή και σπονδυλολίσθησης
7. Οσφυαλγία μη εξακριβωμένης αιτιολογίας
8. Οσφυαλγία μετά από χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη (Failed back surgery)

Πώς λειτουργεί; 

Η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου είναι μια μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται σε ειδικό τραπέζι που ελέγχεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο μοιάζει με το μηχάνημα σπονδυλικής έλξης. Κάθε δίσκος προσεγγίζεται μεμονωμένα και με εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών έλξης και χαλάρωσης κατά τη θεραπεία, σε συνδυασμό με σωστή στάση σώματος, μπορεί να δημιουργηθεί αρνητική πίεση στο εσωτερικό του δίσκου. Η τεχνική αυτή  διαχωρίζει ήπια τον επηρεαζόμενο δίσκο 5 έως 7 χιλιοστά, δημιουργώντας αρνητική πίεση (ή κενό) μέσα στο δίσκο, βοηθώντας στην επαναφορά του προβεβλημένου ιστού. Παράλληλα, χάρη στην αρνητική πίεση, διευκολύνεται η εισροή νερού, οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο δίσκο. Με τον τρόπο αυτό, ο εκφυλισμένος δίσκος ενυδατώνεται και ενισχύεται με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να εκκινήσει η διαδικασία της επούλωσης.

Σε τι διαφέρει η Αποσυμπίεση από τη θεραπεία Σπονδυλικής Έλξης;
Η βασική διαφορά κατά τη θεραπεία Αποσυμπίεσης είναι το προηγμένης τεχνολογίας υπολογιστικό σύστημα που χρησιμοποιείται για να σχεδιαστεί και να τηρηθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ειδικά για τον κάθε ασθενή. Το σύστημα αυτό καθοδηγεί τη θεραπεία με εναλλαγή κύκλων έλξης και χαλάρωσης, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη αρνητική πίεση για τη θεραπεία του δίσκου. Τα κοινά μηχανήματα σπονδυλικής έλξης, ακόμη και τα μηχανήματα διακοπτόμενης έλξης, δεν παρέχουν τη δυνατότητα τέτοιου είδους θεραπείας και επομένως δεν μπορούν να δημιουργήσουν το κενό που χρειάζεται για τη θεραπεία και την επούλωση.

Η βασική διαφορά του DOC που καθιστά ανυπέρβλητα τα πλεονεκτήματά του και των άλλων συστημάτων είναι ότι στο DOC οι δυνάμεις διάτασης παράγονται και εφαρμόζονται στο σώμα απευθείας από τα τμήματα της ίδιας της τράπεζας και έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να αλλάξει η θέση τους τρισδιάστατα. Από εδώ προκύπτουν τα εξής μοναδικά πλεονεκτήματα:
- δυνατότητα τοποθέτησης και κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης ακριβώς στην επιθυμητή θέση βάσει της εξατομικευμένης συμπτωματολογίας του κάθε ασθενή, μέσω επιλογής γωνίας κάμψης (αυχενικής και οσφϋικής), αξονικής στροφής (οσφυϊκή) και πλευρικής κάμψης (οσφυϊκή). Η δυνατότητα αξονικής στροφής δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σύστημα.
- σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, ελέγχου και διόρθωσης των δυνάμεων που εφαρμόζονται στη σπονδυλική στήλη που ανιχνεύει ενδεχόμενους μυϊκούς σπασμούς. Η ανίχνευση και διόρθωση πρέπει να εκτελούνται πολύ γρήγορα και αυτό είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Αυτό είναι δυνατόν με το DOC γιατί τα ίδια τα τμήματα της τράπεζας είναι το μέσο σε  επαφή με το σώμα, μέσω του οποίου ασκούνται οι δυνάμεις διάτασης και γίνεται η διόρθωσή τους .

Αντένδειξη για το σύστημα αποσυμπίεσης αποτελούν οι εξής παθήσεις:
Στην περίπτωση εγκυμοσύνης, παχυσαρκίας, οστεοπόρωσης ή εκτεταμένης βλάβης του νευρικού συστήματος. Επίσης, η Αποσυμπίεση δεν είναι  κατάλληλη για ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη με εγκατάσταση προσθετικών μερών όπως βίδες, μεταλλικές πλάκες, ράβδοι ή κλωβοί. Ωστόσο, επιτρέπεται η θεραπεία Αποσυμπίεσης έπειτα από αρθρόδεση ή χειρουργική επέμβαση χωρίς σπονδυλοδεσία.
Για την θεραπεία αποσυμπίεσης πρέπει να συμβουλευτείτε τον θεράποντα γιατρό σας.