Ξαπλώστε σε ένα στρώμα ή στο πάτωμα βάζοντας μια κουβέρτα, πιάστε την ράβδο όπως φαίνεται στην εικόνα 1. Με το υγιές χέρι σπρώξτε την ράβδο προς το πάσχον. Μέχρι το σημείο που πονάτε και χωρίς να σηκωθούν οι αγκώνες από το κρεβάτι όπως στην εικόνα 2. Επαναλάβετε 10 φορές για 3 σετ.

Από την ίδια θέση, σηκώστε την ράβδο επάνω όπως στην εικόνα 3 , και φέρτε την πίσω από το κεφάλι με την φορά του βέλους στην εικόνα 4. Επαναλάβετε 10 φορές για

Από καθιστή θέση ακουμπήστε τον αγκώνα στο τραπέζι όπως στην εικόνα 5 (αρχική), και σπρώξτε ελαφρώς με το σώμα σας ώστε ο ώμος με το χέρι να ακουμπήσει όλο στο τραπέζι εικόνα 6 (τελική)

Από καθιστή θέση ακουμπήστε τον αγκώνα στο τραπέζι όπως στην εικόνα 7 (αρχική), και σπρώξτε ελαφρώς με το σώμα σας ώστε ο ώμος με το χέρι να ακουμπήσει όλο στο τραπέζι εικόνα 8 (τελική).

Από όρθια θέση σταθείτε μπροστά στον τοίχο, κάντε μια γροθιά με τον αντίχειρα μέσα και ακουμπήστε τον τοίχο όπως στην εικόνα, πιέστε το τοίχο σαν να σηκώνετε το χέρι. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και αφήστε επαναλάβετε 3 φορές.(εικόνα 9)

Σταθείτε παράλληλα στον τοίχο, κάντε μια γροθιά με τον αντίχειρα μέσα και ακουμπήστε τον τοίχο όπως στην εικόνα, πιέστε το τοίχο σαν να σηκώνετε το χέρι. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και αφήστε επαναλάβετε 3 φορές (εικόνα10)

Σταθείτε παράλληλα στον τοίχο όπως κάντε μια γροθιά και ακουμπήστε τον τοίχο με τον αγκώνα όπως στην εικόνα, πιέστε το τοίχο σαν να σηκώνετε το χέρι. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και αφήστε επαναλάβετε 3 φορές.(εικόνα 11)

Δέστε το λάστιχο από πίσω, πιάστε το από τις δύο άκρες του και φέρτε τα χέρια μπροστά όπως στην εικόνα. Επαναλάβετε 10 φορές για 3 σετ.(εικόνα 12)

Καθίστε σε μια καρέκλα, δέστε το λάστιχο μπροστά σας και πιάστε τις δύο άκρες του. Τραβήξτε προς τον εαυτό σας όπως στην εικόνα 13 επαναλάβετε 10 φορές για 3 σετ.

Σταθείτε παράλληλα στον τοίχο πιάστε το δεμένο λάστιχο, με τον αγκώνα κολλημένο στο σώμα τραβήξτε προς τα μέσα με την φορά του βέλους όπως στην εικόνα.14 επαναλάβετε 10 φορές για 3 σετ.

(εικόνα 15 & 16) Από όρθια θέση φέρτε το λάστιχο από πίσω σας πιάστε το από τις δύο άκρες του, με το πάσχον από πάνω και το υγιές από κάτω, τραβήξτε αργά το από πάνω χέρι προς τα πάνω, όπως δείχνει το βέλος. Κατεβάστε αργά στην αρχική θέση επαναλάβετε και για το άλλο χέρι, 10 φορές για 3 σετ.(εικόνα 15 & 16)

(εικόνα 17 & 18) Από όρθια θέση, πατήστε με το ένα πόδι την μια άκρη του ελαστικού ιμάντα ενώ την άλλη κρατήστε με το πάσχον χέρι. Με τον αγκώνα τεντωμένο ανυψώστε το χέρι λίγο πιο πάνω από το κεφάλι. Επαναλάβετε 10 φορές για 2 σετ και για το άλλο χέρι. (εικόνα 17 & 18)

(εικόνα 19 & 20) Ξαπλώστε σε ένα κρεβάτι μπρούμυτα, κρατώντας το βαράκι ανυψώστε τον ώμο μέχρι τις 90 μοίρες πλάγια. Επαναλάβετε 10 φορές για 2 σετ.(εικόνα 19 & 20)

(εικόνα 21 & 22) Από την ίδια θέση, κρατώντας το βαράκι όπως στην εικόνα 7 ανυψώστε προς τα πάνω μέχρι 90 μοίρες . Επαναλάβετε 10 φορές για 2 σετ.(εικόνα 21 & 22)

Από όρθια θέση, σκύψτε ελαφρώς μπροστά και αφήστε το χέρι να διαγράψει μικρούς κύκλους δίνοντας ώθηση από το σώμα. Επαναλάβετε 10 με 15 κύκλους αριστερά και δεξιά. (εικόνα 23)

Από όρθια θέση, σκύψτε ελαφρώς μπροστά, πιάνοντας ένα βαράκι, αφήστε το χέρι να διαγράψει μικρούς κύκλους δίνοντας ώθηση από το σώμα. Επαναλάβετε 10 με 15 κύκλους αριστερά και δεξιά.(εικόνα 24)

Προσοχή!! Οι παραπάνω ασκήσεις ενδείκνονται σε αρχικό στάδιο της πάθησης ,εάν προκαλούν πόνο να σταματήσετε και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φυσικοθεραπευτή.